Львівський сирник – неперевершена смакота від Наминайок
Привіт! Мене звати #Наминайко, я дуже люблю подорожувати, а також смачненько поїсти. Подорожуючи Львовом, я захопився не тільки розкішною архітектурою, історією, але й славнозвісною львівською кухнею, а саме -найсмачнішими Львівськими Сирниками.
Сирник – це традиційна українська страва, саме він може зробити Ваш ранок солодким та ароматним. Цю страву також подають у багатьох львівських кав’ярнях. Ніжний сирний смак в поєднанні з найнесподіванішими інгредієнтами, існує багато рецептів сирників, вони ідеальні в поєднанні зі сметаною і гарячим запашним чаєм або кавою. Сирники, як страва, походить з традиційної селянської кухні, інгредієнти сирників є традиційними для української кухні. В Україні найвідоміші сирники з родзинками, або ж з іншими сухофруктами (наприклад, з курагою, чорносливом тощо).
Кожен, хто планує побувати у Львові, обов’язково має спробувати справжні Львівські Сирники. А поки Ви плануєте, ловіть від мене рецепт класичного львівського сирника.
Інгрідієнти________________________________________________________
Сир________________________500 г | Вершкове масло_____________120 г |
Яйця______________________3 шт | Родзинки________________80-100 г |
Манна крупа______________2 ст. л. | Какао____________________2 ст. л. |
Сметана_________________3 ст. л. | Крохмаль_________________2 ст. л. |
Цукор__________________150-200 г | Цедра лимона__________за смаком |
Приготування_____________________________________________________
- Ретельно перебиваємо 100 грамів вершкового масла, 100-150 грамів цукру та дві столові ложки манної крупи.
- До отриманої маси додаємо жовток і 1/3 сиру та перетираємо всі інгредієнти.
- Решту сиру розділяємо на дві частини. В одну з них додаємо один жовток та перетираємо. Перетворюємо компоненти в однорідну масу. Решту сиру також перетираємо разом із жовтком.
- В отриману сирну масу додаємо цедру лимона та перемішуємо.
- В окремій сухій тарілці збиваємо три білки.
- У білкову масу в декілька етапів додаємо сирну основу, все перемішуємо і додаємо сюди попередньо промиті та обсушені родзинки.
- Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, відправляємо сюди сирне тісто та ставимо десерт випікатися у розігрітій до 180 градусів духовці впродовж 20 хвилин. Потім температурний режим зменшуємо до 150 градусів і випікаємо сирник іще 30 хвилин.
- Приготовлений сирник кладемо в холодильник на декілька годин для повного охолодження. У цей час приготуємо помадку. Для цього розтоплюємо 20 грамів масла і додаємо до нього дві столові ложки цукру. Доводимо масу до кипіння.
- Після цього в масу додаємо сметану і все перемішуємо та всипаємо какао. Знову все перемішуємо.
- Охолоджений сирник покриваємо шоколадною помадкою.
Катерина Лузан,
студентка Інституту журналістики Університету Грінченка