Українська - сучасно і своєчасно! Проект Університету Грінченка

ГАРБУЗ FEST 2019: ДУХ УКРАЇНСЬКОЇ ОСЕНІ

На фестивалі у Пирогово давали гарбуза! Проте це не було пов’язано з відомою українською традицією сватання, коли за відмови від заручення давали гарбуза, навпаки, фестиваль зустрічав гарбузовими фотозонами і пропагував корисність поживних властивостей осіннього овоча.

Адже гарбуз — традиційний український делікатес. Наші предки шанували страви з гарбуза, і недарма. Окрім прекрасного теплого кольору, яким радують нас ці смачні овочі, вони також насичують наш організм безліччю корисних речовин. А нині мають навіть власний фестиваль. У Києві, у Національному музеї архітектури та побуту, днями вперше пройшов міжнародний фестиваль «Гарбуз Фест» – 2019.

Кращі аграрії України мали змогу представити свої овочі й організували семінари про здорове харчування. То чим же корисний гарбуз та чому важливо внести його у свій раціон? Гарбуз неймовірно корисний овоч, який містить в собі вітаміни групи А,В,С,D і рідкісний вітамін T, карнітин, що допомагає організму виробити  більше енергії, багатий на клітковину, білки та мінерали.

На всій території музею було організовано ятки з їжею та напоями, де можна було скуштувати гарбузовий мед і кашу. Господині охоче ділились рецептами страв і краще за дієтологів розповідали про лікарські властивості гарбуза.

У програму заходу були також включені розваги для дітей: різноманітні консурси на кращий малюнок і можливість постріляти з лука під наглядом професійного тренера. «Надзвичайно тепла подія. Гарбузовий сік та цукати дуже сподобались нашій Христинці. А від можливості постріляти з лука дитина досі світиться. Каже, відчула себе месником», — поділилась враженнями одна відвідувачок фесту.

Julia Vved